3 Ağustos 2008 Pazar

LOST PASTA








Eşimin doğum günü için yaptığım pasta. İkimiz de birer Lost fanatiği olarakk bu pasta hoşumuza gittii..:)Dharma logosunu internetten bulup yağlı kağıda geçirdim. Yazdığım değil diğer yüzden erimiş çikolata ile deseni yaptım. Çikolatayı külah yapılmış yağlı kağıtla sıktım.

Malzemeler:

süs için

2 pk bitter çikolata
2 kaşık krema+ 4 kaşık krema(süs işi bitiikten sonra nispetn koyu karışımı daha açmak için)
içi:
1 pk krem şanti
süsden artan sos
1 kase vişne
yarım çay brd vanilyalı kremole
1,5 brd süt
dışı:
yarım muz
1 pk sade krem şanti
1,5 br süt
yarım çay brd muzlu kremole
kek:

hazır pandispanya
ıslatmak için 1 brd şekerli süt

yapılışı:
yağlı kağıda yapılan desen buzlukta bekletilir. bu sırada kremalar yapılır.

içi:

1 geniş kaseye 1 pk çikolatalı krem şanti ve 1 br süt konur. çırpılır. kremole eklenir.süt eklenir. katı bi krema elde edilir. katı olmazsa kremole ekleyebilirsiniz. yada çokkatıysa süt. denge bulana kadar. süsden artan sosun yarısına vişnelerin yarısı eklenir. kremşantiye karıştırılır.

dışı:
yarım muz rndelenir. 1 pk krem şanti.1 brd sütle karıştırılır. yarım brdk süt ve kremole eklenir. yine katı bi krema elde edilmeli.


kekler ıslatılıp iç malzeme konur. üzerine kalan sos ve vişneler. diğer parça da ıslatılır. üzerine beyaz krema sürülür. buzlukta donan çikolata süsü dharma logosu kesilir. pastanın üzerine konp çok yavaş bi şekilde pasta üzerine transfer yapılır.(süs için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip boşluklara ekleyip öyle de transfer yapılabilir)koyulan kısımlar kağıttan makasla kesilip kolaylık sağlanabilir.sonra da diğer süsler kenarlara teker teker yapıştırılır. pasta sıfır derecede kesilene kadar bekletilir.