29 Eylül 2007 Cumartesi

Beşamal Soslu Salçalı Tavuk




1 bütün tavuk
Baharat
Salça
sosu için:2 kaşık margarin 2 kaşık un 2 bardak süt bir miktar kaşar

Tavuğun derilerini çıkartın.Parçalayıp tencereda az kavurun.Bir kasede 2 kaşık salça,çeyrek limon,karabiber,kekik,pul biber az az koyun.köri varsa o da güzel olur.1 çorba kaışığı su koyup sulandırın.tavuğun üstüne ekleyin.biraz daha salçayla kavurun.Isıya dayanıklı cama koyun.

beşamal sos:


Çelik küçük tencerede 2 kaşık margarini eritin.2 kaşık unu ekleyin.kavurun.Topaklaştı diye korkmayın.2 bardak sütü azar azar ekleyerek altı kısık şekilde çırpın.halen topaksa blendırı daldırın içine 2 dırtttJaçılır.Teflon kullanıyorsanız çırpıcı plastik de olur.İçine tuz koyun.muhallebi kıvamına gelince kapatıp kaşar ekleyin.

Tavukların yanına bezelye koyun 1kase kadar. Üzerine sosu.Yarım çay bardağı su koyun.250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.





Yanına ben mantarı yağda soğanla kızartıp koydum deneyin.

0 yorum: