30 Eylül 2007 Pazar

DİBLE -FASULYELİ PİLAV


300 GR TAZE FASULYE
1,5 BARDAK PİRİNÇ
SOĞAN(İSTEĞE GÖRE BEN YARIM KOYDUM AMA EN FAZLA 1 SOĞAN)
1 DOMATES
SIVI YAĞ
TUZ PUL BİBER

YAPILIŞI:

  1. FASULYELERİ İNCE İNCE DOĞRAYIN. SOĞANI DA KÜÇÜK KIYIN.DOMATES DE RENDELEYİN.
  2. BİR TENCEREYE 4 BARDAK SU KOYUN. KAYNAYINCA DOĞRANMIŞ FASULYELERİ ATIN.
  3. YUMUŞAYANA KADAR HAŞLAYIN.(10-13 DK FLN)SUYU DÖKMEYİN. O SU LAZIM.
  4. PİLAV TENCERESİNE BİR KAT FASULYE,ÜSTÜNE SOĞAN ,ÜSTÜNE PİRİNÇİN YARISINI.TEKRAR ÜSTÜNE FASULYE,ONUN STÜNE SOĞAN VE PİRİNÇ.EN ÜSTE DE DOMATES RENDESİNİ KOYUN.




  5. FASULYENİN HAŞLAMA SUYUNDAN 3 BRD(ÜSTÜNÜ ÇOK AZ GEÇCEKVE İÇİNE TUZ KOYUN SUYUN) KOYUP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.

  6. PİŞTİKTEN SONRA Bİ TAVADA SIVIYAĞ VE BECEL KARIŞIMINA PUL BİBER KOYUP KIZDIRIN.ÜZERİNE DÖKÜP.KARIŞTIRIN.

    AFİYET OLSUNNN...

    BEN YANINA SOĞAN VE MAYDANOZLA SOTE EDİLMİŞ KUZU ETİ KOYDUM.HOŞ OLDU.

0 yorum: