22 Eylül 2007 Cumartesi

LEVREK BUĞULAMA


evet çorbamızı yaptık.şimdi bunu yanına güzel bir balık gider bence.şimdilik levrek buğulamayı göstereyim.Yapımı basit.Yapamam demeyin.


1 domates
2 biber
1/2 soğan
2 taze soğan
biR avuç maydanoz
1 diş sarımsak(istenirse)
1 limon
2 patates
zeytinyağI

yapılışı:

Balıklar güzelce yıkanıp biraz tuzlanır ve süzgeçe alınır.Tırtırlı bıçakla fileto gibi kesilir.içi doldurulcak çünki. Ama sırtı tam kesilmez.


içinin malzemesi:
Domates, soğan, biber, maydanoz, soyulmuş limon, taze soğan,s arımsak küçük kıyılır.zeytin yağı ve limon,tuz konup ovulur.balıkların içine konur Patatesler dilimlenir.tepsinin altına konur.üste balık.




içli balıklar 220 derecede üzeri kesilerek 35-40 dk pişirilir.afiyet olsun.yanına salata da süper olur kanımca.


0 yorum: