1 Aralık 2007 Cumartesi

ETLİ BİBER DOLMASI





1 Kg biber


300 gr az yağlı kıyma(Kıyma yerine robottan geçirilmiş et parçası da olur)


1 su bardağı pirinç


1 avuç maydanoz


1 soğan


1 domates


1 tatlı kaşığı nane(varsa taze nane)


1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber yada toz biber


1 çorba kaşığı salça


Yarım çay bardağı sıvı yağ


Yarım tatlı kaşığı tuz



1 domates(tercihen kapatmak için yada çekirdekleri alınmış tepesi ile kapatılabilir)


1 kaşık salça


Kaynar su


1 tatlı kaşığı sumak



YAPILIŞI:



Önce biberler güzelce yıkanır. Tepelerinden kesilir.Ya da tepesinden bastırılarak çekirdekli kısım alınır. Eğer kesilerek yapıldıysa çok derin kesilmez. Bütün malzemeler derin bi kaba konur.İyice karıştırılır. Size göre pirinci azsa ekleyebilirsiniz çok az daha.



Sumak 1 çay bardağı kaynar suda bekletilir.



Biberler kaşıkla doldurulur. Ama üstünden biraz boşluk bırakılır ki pirinçler şişince taşmasın.



Sumaklı su bir kaba süzülür. İçine salça kaynar suda ezilir eklenir. Çok az da sıvıyağ konulur. 1 bardak kaynar su eklenir.



Dolmalar derin ,ısıya dayanklı tepsiye konur. 220 derecede kızarana kadar pişirilir. Tercihen ocakta tencerede de pişirilebilir. Afiyet olsunnn..



* Sumak yerine nar ekşisi de konulabilir.




0 yorum: