1 Aralık 2007 Cumartesi



ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



700 gr fasulye(ama uzun ve geniş olan tercih edilmeli)


3 orta boy domates


1 diş sarımsak


1 soğan


1 tatlı kaşığı toz şeker


Tuz


1 çay bardağı z.yağı



YAPILIŞI:



Fasulyeler önce uçları temizlenir. Sonra 3 cm uzunluğunda olacak şekilde dilimlenir. Bu dilimler ortadan ikiye boylamasına kesilir.



Tencereye yağın yarısı konur. Robottan yada rendeden geçmiş,yada çok ufak doğranmış soğan(tekniğini gösterdim bu sayfada) eklenir. Hafif ölünce domates rendesi yada robottan geçmiş domates eklenir. 1 diş sarımsak bütün konur. Temizlenmiş fasulyeler eklenir ve hiç su koymadan altı kısık,kapağı kapalı bir miktar pişirilir. Bu sırada fasulyeler koyu yeşil renk alır. 1,5 bardak kaynar su,kalan yağ ve şeker eklenir. Fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bu sırada yemek takip edilir. Suyu çok azaldıysa 1 bardak kaynar su eklenebilir.



Ilık olarak servis yapılır.



* Düdüklü tencerede en iyi sonuç alabilirsiniz.

0 yorum: