1 Aralık 2007 Cumartesi



PATLICAN MUSAKKA



3 orta boy patlıcan


300 gr kıyma


1 domates içine

1 domates üstüne


2 sivri biber içine

2 sivri biber üstüne


Bir avuç maydanoz


1 soğan


2 diş sarımsak


2 çorba kaığı salça


Karabiber


Kırmızı biber


Pulbiber


Tuz



YAPILIŞI:



Kıyma sıvı yağda biraz kavrulur. İçine soğan konur. Küçük doğranmış. Biraz öldükten sonra önce tepesi çıkarılmış. Sonra boyuna dörde bölünmüş ve ince ince doğranmış sivri biber eklenir. Daha sonra salça eklenerek güzelce kavrulur. Sarımsak eklenir. 1 domates rendesi,ince doğranmış maydanoz,baharatlar göz kararı( 1 çay kaşığı k.biber,2 çay kaşığı toz k. Biber,ve pulbiber) eklenir.1 bardak kaynar su konur ve altı kısılarak suyu az kalana kadar pişmeye bırakılır.



Patlıcanlar pijama şeklinde J doğranır. Dilimlenir . 1 çorba kaşığı tuz konmuş 4 bardak suda 10 dk bekletilir ve suyu sıkılarak alınır.(patlıcanları çok ezmeden)böylece acısı çıkar.Patlıcan daireleri kızgın bol yağda çok karartılmadan kızartılır. Peçete konmuş tabağa alınır. Peçete yağı bi miktar emmesi açısından.



Tepsiye patlıcanların yarısı dizilir. Üzerine kıymalı sosun yarısı konur. Onun üzerine tekrar patlıca. En üste tekrar sos.



Diğer kalan domates ve biberler resimdeki gibi üstüne eklenir.



230 derecede fırına götürülürken 1 çay bardağı kaynar su eklenir. Biberler kızarana ve suyu çekene kadar pişirilir.


Afiyet olsunn



*patlıcanları kızartırken sulu olduğu için yağ sıçramalarına dikkat etmek gerekir. bunun için kızartıken patlıcanları kevgir ile koymalı ve ağzını çok az açıklık kalacak şekilde sakinlenene kadar kapatmalısınız.

0 yorum: