1 Aralık 2007 Cumartesi



Kremalı Mantarlı Tavuk



1 paket hazır krema


1 orta boy soğan


500 gr tavuk göğsü


1 paket yada 350 gr mantar


1 derin kase kaşar



Yapılışı:



Tavuk göğsü küp küp doğranır. Tencereye bir miktar sıvı yağ konur. Tavuklar bu yağla biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış yada robottan geçirilmiş soğan eklenir. Altı kısılır ve soğan ölünce yıkanmış,doğranmış mantarlar eklenir. Altı açılır ve suyunu çekene kadar hızla karıştırılır. Fırın tepsisine konur. Biraz ılıdıktan sonra krema eklenir. Üzerine kaşar rendesi konulur ve 230 derece krema suyu çok az kalana kadar pişirilir.


Afiyet olsun



*mantarları eski bir diş fırçasını güzelce yıkadıktan sonra onunla fırçalayarak temizleyebilirsiniz. Temizlemeden önce limonlu suda beklerse kirleri daha çabuk çıkar.

0 yorum: