16 Ocak 2008 Çarşamba

MİSKET KÖFTELİ SEBZE PİLAV AŞKI



Malzemeler

KÖFTESİ:

300 gr kıyma
Yarım rendelenmiş soğan(suyu süzülecek)
Yarım diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
2 dilim ekmek içi
1 fincan galeta unu
Bir fiske kekik
Karabiber az
1 yumurta
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
Tuz

Sebzeler:
1 Patlıcan
1 Domates
2 çarliston Biber

Pilav:
1 bardak pirinç
Sıvıyağ


Yapılışı:

Önce köfte malzemeleri karıştırılır iyice yoğrulup bekletilir. Bu arada patlıcanlar küp küp doğranıp acısı çıkması için tuzlu suya konur. Köfte karışımından küçük parçalar yuvarlanıp yağda kızartılır. Ayrı bir tavada da biber kızartılır. Ardından patlıcanların suyu süzülerek kızartılır. Küçük bir tencereye domates rendelenir.Biraz haşlandıktan sonra kızartmalar ve tuz katılır.1-2 dk daha kaynatılır. Böylelikle sebze ve köfteler hazır.

Pilavı:
Sıvıyağ teflon tencereye konur. Biraz kızınca iyice yıkanmış,10 dk tuzlu sıcak(ama kaynar değil)suda beklemiş,süzülmüş pirinç eklenir. Taneleşene kadar kavrulur. 1 çay kaşığı tuz konur. 1,5 bardak su konur. Limon damlatılır.Altı kaynayana kadar açık,kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişrilir. 15 dk demlenmeye bırakılır.

Gelelelim kalıba koymaya.Önce sebzeler döşenir,sonra köfteler,sonra da pilav.Bastırılır ve 5 dk bekletilir. Ters çevrilir.




Kalpli kalıp olursa sevgililer günü için güzel bir sürpriz olur. Eğer yoksa çiçek kalıp da olur. Çapı küçük tercih edilmeli.Hatta çiçek kalıp yapıyorsanız önce sebze,sonra pilav koyun güzel bir sürpriz olur. Eğer yoksa çiçek kalıp da olur. Çapı küçük tercih edilmeli.Hatta çiçek kalıp yapıyorsanız önce sebze,sonra pilav koyup kalıptan çıkardıktan sonra kalan ortadaki boşluğa köfte de konulabilir. Yada hepsi konup ortaya da sulu olmayan bir salata yapılabilir.

Afiyet olsun…




0 yorum: