25 Ocak 2008 Cuma

KREMALI SEBZEli TAVUK


Kremayı yemeklere çok nefis bir tat katıyor. Bu lezzeti tadan tekrar arıyor. Bu yemek de acaba krema ve sebzeleri nasıl birleştirebilirim fikri ile oluştu.

Malzemeler:
1 tavuk göğsu
1 baget
2 patates
2 havuç
1 kase bezelye
1 paket krema(ben pınar kullanıyorum)
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık un
2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:
Tavuklar küçük parçalara ayrılır.Düdüklü tencerede yağda biraz çevrildikten sonra küp doğranmış patates,dilimlenmiş havuç,bezelye ve tuz konarak 20 dk kadar haşlanır. Ama düdüklüye çok fazla su konmadan haşlanmalı.Üzerini geçecek kadar.
Haşlanmış karışım süzgeçe dökülür.
Suyu ayrılır.
Başka bir tencere 2 kaşık sıvıyağ ve un karıştırılır.kokusu çıkana kadar kavrulur.
Karışım suyundan 3 kepçe alınır ve una eklenir.iyicee karıştırlır.(kalan kısmı dökmeyin.çorba yapabilrisniz.)
Koyulaşmaya yakın 1 paket krema eklenir.
Karabiber ve bir miktar da tuz eklenir.

Koyulaşana kadar karıştırılır.(Çok koyu olursa haşlama suyundan ekleyebilirsiniz biraz.)
Kremalı sos sebzeli tavuğa eklenir ve 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

afiyet olsunn....

Yanına makarna ile servis yapılırsa daha uygun olur.

Üzerine istenirse kaşar rendesi konulabilir.

0 yorum: