30 Haziran 2008 Pazartesi

TAVUKLU KROKET


2 küçük boy patates yada iri 1 patates
1 büyük tavuk göğsü,yada 2 küçük tavuk göğsü(ama ben dünkileri 3 bagetle yaptım yani evde ne varsa da olur.Ama göğüs kuru olduığu için daha güzel tutuyo)
karabibe
r kırmızı toz biber
2 dilim ekmek içi
1yumurta
un galeta
unu
önce elleri iyicee yıkayın çünki eliniz hep içinde olacak. patatesi soyup,doğrayıp haşlayın.iyice yumuşasın.sonra süzüp bekletin.tavuğu da iyicee tuzla haşlayıp.minik minik kesin yada robottan hafif çekin. sonra yanına büyük bi kase su alın.bi tepsiye galeta ununu dökün.bi de boş tepsi alın.ve geniş bi kapta bütün malzemeyi yoğurun.un da hamurun koyuluğuna göre .cıvıksa un ekleyin.değilse gerek yok.ama biraz cıvık olabilir.5 dk dinlendirin.elinize suya batırarak parmak şekli verip galeta ununa atın.bulayıp tekrar boş tepsiye alın.böylece köfteler hazır.bol yağda kızartın.

0 yorum: