30 Haziran 2008 Pazartesi

AYVA TATLISI


5 brd su

5 brd şeker karıştırılır

1 çay bardağı üzüm pekmezi yada dut pekmezi eklenir ocağa konur..

bu sırada ayvalar (4 ayva 1 kg)soyulur,ikiye ayrılır,çekirdekleri oyulur...kaynayan suya atılır.
3-4 karanfil de eklenir.
30 dk orta ateşte haşlanır..sonra tepsiye konur.
şerbetten 3 -4 kepçe dibin konur ve üstü alim. f
olyo ile iyice sarılır.önceden ısıtılmış 200 dr fırında 15 dk pişirilir.
soğuyunca 1,5 brd süte 2 pk krem şanti yapılır.ben buzd. poşeti ile koydum.bu arada ayva çekirdekleri de atılıyomuş ama ben atmadım.soğudukça kızarıyo

0 yorum: